Friday 31 December 2010

Top tio Disney-filmer, och på vilket språk de ska vara :P

Jag tittade nyss på Paw's top 9 underrated Disneysongs, och jag började fundera, på vilka språk har jag sett mina favoriter, och på vilka språk tycker jag att de "ska" vara? Well here you go! :)
Bambi - svenska. Jag älskade Bambi som liten, för den hade så många kaniner! =3
The Lion King - finska, dvs. Leijonakuningas. En favorit som jag alltid njöt av att titta på, trots den hemska döds-scenen.
Robin Hood - Svenska. Vi har den på DVD nu, och vi tittade den på engelska, men jag såg den under hela min barndom, ända till för två år sedan, på svenska, så det är rätt språk för mig.
Aristocats - svenska. Den här har jag sett på alla tre språk, men jag tycker fortfarande att den ska vara på svenska :)
Cinderella - finska, alltså Tuhkimo. Den tyckte jag alltid var hemsk att se på, eftersom styvsystrarna är så elaka, men den var nog en favorit ändå.
Peter Pan - SVENSKA! :D Vem kan vara utan "nu e' mitt tålamod slut! UT! UT sa jag!" :D Eller "Och vart.. är du.. på väg?.." :)
Pocahontas - Svenska, men engelska går också bra. Favorit, jag ville vara som Pocahontas, ett med naturen och allt det där..
Mulan - Engelska. Jag minns att jag såg den här då den kom på bio, och då såg jag den väl på finska, men jag minns inte mycket av den från då jag var about 6 år, så nu är det engelska :)
Hercules - svenska! :D Igen, vem kan vara utan such classic lines, som "jag tror ni behöver en hjälte!" Och så sticker han ut bröstet och ser så kvinnlig ut han bara kan X)
Djungelboken - svenska. Shere-Khan (KHAAAAN!) var så skrämmande att jag inte vågade titta på den här ofta, men den var nog en del av barndomen :)

Det finns en hel del fler, som t.ex. Pinocchio (finska!) och Aladdin (svenska), men de var inte mina favoriter.. Jag ville inte titta på dem särskilt ofta, de var för skrämmande eller hemska ;)

//Leithinan

Aleksi

Jag saknar honom. Pratade nyss i telefon med honom, och nu känns det ännu värre än tidigare. Då kunde jag åtminstone tänka på annat när jag gjorde något annat, men när jag hörde hans röst så blev det unbearable. Alltså jag är inte ledsen över att han ringde, jag bara saknar honom så mycket. Och han kommer inte hem förrän min födelsedag. Det känns som en evighet dit. Hur ska jag orka?

Dagens låt: Pretty on the Outside - Bullet for My Valentine
//Leithinan

31.12.2010 Fredag

(Det här är mitt dagboksinlägg idag, tror jag)
Farewell 2010, du var ett bra år, trots motgångar och hopplöshet. Du var ett bra år. Jag mår.. nästan bra. Pratar fortfarande med kuratorn, men jag börjar få allt färre saker att prata om (förutom, igen, the obvious). Men nu, med den sista dagen på året 2010.. så känns inte nästa år hopplöst, som för exakt ett år sedan. Jag är.. helt enkelt en bättre person. Tror jag. Hoppas jag. Känslig är jag, rädd är jag, feg är jag. Men.. lite mindre än förra året. Lite mindre än under detta år som gått.
Så.. kanske jag försöker säga.. Tack åt alla som hjälpt mig överleva ännu ett år. Ni som gjort mig starkare, fått mig att våga, stöttat mig, hållit mig uppe när allt kändes hopplöst. Mina närmaste för det första, ni 6 mest. Jag säger det aldrig åt er, men ni är mina änglar, som räddat mig från den djupaste gropen jag har varit i.
Men också ni andra som fått mig att skratta, som pratat med mig och orkat umgås med mig.
Tack för ni som orkat lyssna när jag mått dåligt, som hjälpt och ryckt upp mig. Som, då jag trott att ingen orkar med mig, har.. kanske kramat mig, klappat mig på axeln, sagt något snällt.
Tack för musiken, alla ni underbaringar som skriver, spelar, sjunger. "It truly makes the most beautiful music.." Det gör NI. Den vackra musik, som får en att flyga runt i världar man aldrig förut besökt, som får en att se att andra känner precis likadant som en själv.

"Crest, unrest, repeated in time for broken hearted. And set free"

//Tova. För sista gången år 2010.

Good night, my friends, and see, that this is not the end, though it might seem dark. It is a beginning, of our greatest adventure. The future.

Thursday 30 December 2010

2011

Snart är det 2011 och snart är jag 18 :o
Jag minns ännu i början av året när jag hade svårt att inte skriva 20010 >.< (iaf på datorn). Suck. Vad tiden går.
Jag vet inte vad jag ska be om i födelsedagspresent, vet inte riktigt vad jag vill ha.. Damn att man måste ha så nära julen, det var tillräckligt svårt att hitta på till det! (förutom the obvious: en laptop, PS2 eller liknande.. men det ber jag inte om. Kostar way för mycket..). Kanske man kunde be om något lite dyrare från EMP, det är ju 18 jag fyller.. Hmh. Måste se.
Nu är klockan 0:00 här, och det är exakt 24 timmar till nästa år :/

Dagens låt: ...Of Silence - Sonata Arctica
//Tova

Wednesday 15 December 2010

December

Gott folk, det är december sen länge, och jag har köpt alla julklappar! :) T.o.m. åt Tatu O.o (Fridas pojkvän för någon som inte vet? :o )
EMP-paketet med Fridas julklappar om idag, så I'm all fixed and.. uh.. done. I guess =)
Har gjort alla kort klart (t.o.m. åt dansläraren :o Brukar inte har åt henne, men jag ville nu bara ge i år =)
Fick en plötslig flm-boom, och tittar på en massa filmer som jag inte har sett förr (Bridget Jones 1 och 2, The Ugly Truth och Confessions of a Shopaholic.. Fast de två sista har jag sett förr.. Oh well. Nu är det dags för Hairspray (för jag vill se den! >.<) tills dansen börjar, och då är det Jäätelökesä (glassommaren, Club for Five-versionen) och Candyman (Christina Aguilera) som gäller ;) Den senare är svår! men så otroligt rolig att dansa till =D Jätte kvinnlig och det är bara så najs ^^
Borde skriva finska-uppsats.. Drömyrke. Skulle inte vilja att alla skulle få läsa den, men Elina (läraren) sa att vi antagligen bara hinner läsa en eller två each, så det blir Samppa och Fille som får läsa min, resten får klara sig.. =o
Snart är det jul!
Dagens låt: Me Käymme Joulun Viettohon - Tony Kakko (för att den versionen är bäst, och tack vare den hittade jag Raskasta Joulua ;)

Have fun!
//Leithinan